Laparoskopik Cerrahi (Karın–Kasık Fıtığı) - Kolan British Hospital

Laparoskopik Cerrahi (Karın–Kasık Fıtığı)

Karın Duvarı Ve Kasık Fıtıkları

Karın duvarı ve kasık fıtıkları; karın içi organlarının karın ön duvarındaki eski ameliyat nedbeleri veya kasık bölgelerindeki anatomik olarak zayıf noktalardan karın içerisinden dışarı çıkmaları ve zaman zaman belirginleşip kaybolan şişlikler ile kendini belli eden cerrahi hastalık grubunu oluşturmaktadır.

Modern cerrahinin gelişmesine paralel olarak karın ameliyatlarındaki artışlar karın duvarı fıtıklarının görülme sıklığının artmasında önemli bir faktördür.
Karın duvarı ve kasık bölgesi fıtıkları sebep oldukları ağrı, şişlik ve fıtık kesesi içerisine giren karın içi organların kanlanmalarının bozulmasıyla kendini gösteren halk arasında ‘fıtık boğulması’ olarak bilinen ve acil cerrahi müdahale gerektiren klinik tabloya sebebiyet vermeleri nedeniyle önem arz etmektedirler.

Son yıllarda bu hastalık grubunun tedavisinde kullanılmakta olan modern doku tamir ve takviye malzemelerindeki yenilikler ile bu hastalıkların cerrahi tedavisinde başarıyla uygulanmaya başlanan laparoskopik cerrahi yöntemler önemli gelişmeler olarak göze çarpmaktadır. Bu yenilikler ve laparoskopik cerrahi sayesinde bu hastalıkların tedavisi daha etkin ve daha az ağrılı olarak gerçekleştirilebilmektedir.
Medikal veya ilaç tedavisinin mümkün olmadığı karın duvarı ve kasık fıtıklarının gerek açık gerekse de laparoskopik yöntem ile tedavisi hastanemizin gelişmiş olanakları ve laparoskopik cerrahide deneyimli ekibi ile başarıyla gerçekleştirilebilmektedir.

Meme; gelişimi ergenlikte başlayan, doğum sürecinide içine alan döneme kadar devam eden ve içerisinde hormonal değişikliklerden sürekli etkilenen doku  komponentlerini taşıyan bir endokrin organ olarak tanımlanabilir. Memenin bu denli bir yapıya sahip olması ise bir takım iyi ve kötü huylu hastalıklarında sıklıkla görülmesine olanak sağlamaktadır.